Západné macedónsko - Florina, Amynteon

Ružové víno suché Odrodové zloženie: 100% Xinomavro Chránené označenie pôvodu: PGI Amyndeon Alkohol: 12,5%

Biele víno suché Odrodové zloženie: 80% Roditis, 20% Malagousia Chránené označenie pôvodu: PGI Macedonia Alkohol: 12,5%
Severné Grécko
Zahŕňa: Epirus, Macedónsko a Thrace
Biele hrozno: Veľa Malagousie a Assyrtika, často zmiešaných so Sauvignon Blanc alebo Chardonnay
Červené hrozno: väčšinou Xinomavro s trochou Merlotu, Limnia, Cabernetu Sauvignonu a Syrah
Táto oblasť má mierne klimatické podmienky zo Stredomoria, ale je kontinentálnejšia s chladnejšími zimami, oblasťami s veľkým vetrom, dažďom a snežením v horách. Napríklad v Zitsa v Epiruse sú vysoké hory pokryté borovicami. Pretože je tu oveľa chladnejšie, Zitsa sa zameriava predovšetkým na biele a šumivé vína, s jemným kvetinovým a citrusovým bielym hroznom s názvom Debina. Severozápadne od Epiru do Macedónska nájdete jedno z najdôležitejších gréckych červených vín: Xinomavro („ke-see-no-mav-roh“).
Xinomavro je oslavovaný ako „grécky barolo“, ktorý rastie v oblastiach Naoussa a Amyndeo. Toto víno môže chutiť nápadne podobne ako Nebbiolo (odtiaľ korelácia s Barolo), s tmavým čerešňovým ovocím, sladkým drievkom, novým korením a príležitostne jemnými tónmi paradajok. Xinomavro má vysoký tanín a stredne vysokú kyslosť. Vinice v Naousse sa nachádzajú prevažne na ílovitých pôdach bohatých na vápenec , čo dodáva vínam Xinomavro v tejto oblasti dodatočnú štruktúru a odvážnejšie ovocné vlastnosti.
Biele hrozno Malagousia ponúka bohatší štýl bieleho vína s broskyňovým, limetkovým a pomarančovým kvetom a citrónovým olejom, ktoré sú všetky spojené jemným, ovocným záverom.
Ostatné hrozno v severnom Grécku, vrátane Assyrtiko a Roditis, sa často mieša so Sauvignon Blanc , Chardonnay alebo Malagousia, aby sa získali bohaté, trochu dymové biele vína s príchuťou egreša, karamboly a melónu. To je výborná voľba na podávanie v kombinácii s rybami.