Dominae Sigalas

3 položiek celkom
sigalas am
€17
Kód: 116
sigalas mm
€17
Kód: 117
wine sig2018
Akcia
€28 –14 %
€24
Kód: 118

Vinárstvo Dominae Sigalas

 

Spoločnosť bola založená v roku 1991 pod názvom SIGALAS WINERY Ltd. Vinárstvo sa pôvodne nachádzalo v tradičnej kanave rodiny Sigalas. V roku 1998 bolo postavené nové výrobné, fľaškovacie a dozrievacie zariadenie, ktoré sa nachádza v súkromnej oblasti. Odvtedy a po neustálych investíciách do modernizácie a rozšírenia zariadení má spoločnosť výrobnú kapacitu 300 000 fliaš ročne.

Rok 2003 bol míľnikom, pretože sa zvýšil počet akcionárov spoločnosti, čo malo za následok zvýšenie finančnej kapacity spoločnosti. Je to tiež rok, kedy bola spoločnosť premenovaná na DOMAINE SIGALAS S.A.

Vína sa vyvážajú do Nemecka, Francúzska, Belgicka, Rakúska, Holandska, Anglicka, Cypru, Švajčiarska, Hongkongu, Šanghaja, Švédska, Singapuru, Austrálie, Brazílie, USA, Kanady a Slovenska.

DOMAINE SIGALAS dnes pokračuje v implementácii svojho plánu rastu, ktorý je založený na troch zásadách, na ktorých bol vytvorený: kreatívny vzťah k tradíciám ostrova Santorini, technická zdatnosť a kvalita.

 

Vinice

 

 

Santorini je súčasťou ostrovného komplexu Kyklady, ktorý sa nachádza v južnom Egejskom mori. Má rozlohu 73 km štvorcových a nachádza sa na zemepisnej šírke medzi 36o 19 '56' 'a 36o 28' 40 '' severnej šírky a zemepisnej dĺžky medzi 25o 19 '22' 'a 25o 29' 13 ' „E. Vinohradnícka oblasť ostrova má rozlohu približne 1 400 hektárov, začína od hladiny mora a stúpa po terasách až k kaldere, ktorá má podľa polohy výšku 150 až 250 metrov nad morom.

Vinohradnícka oblasť Santorini je starodávna a jej odrody siahajú až do staroveku. Podľa pána Doumasa, profesora Aténskej univerzity a vedúceho vykopávok v Akrotiri, archeologické nálezy nachádzajúce sa v prehistorickom meste Akrotiri predstavujú jednoznačný dôkaz o viniciach v Thire (Santorini) od 17. storočia pred n. L. Táto prehistorická vinohradnícka oblasť bola zničená pri výbuchu sopky okolo roku 1620 pred n. L.

Vinohradnícka oblasť bola potom vzkriesená na novej vulkanickej pôde v rámci obnovy ostrova približne v roku 1200 pred n. L. Jeden by nepreháňal, keby povedal, že vinohradnícka oblasť Santorini je stará tri tisíce rokov, vzhľadom na to, že až do dnešných dní zaznamenáva nepretržité pestovanie, pričom vinič a víno sú jadrom finančného, ​​sociálneho a kultúrny život ostrova.

Vinice sú klasifikované ako staré vinice (pretože neboli zničené počas epidémie Phylloxera) a majú viac ako 50 rokov. Pri omladzovaní viníc sa od staroveku až po súčasnosť používa rovnaká technika ako pri „kataboladi“. Ide o techniku, pri ktorej sa na mieste mŕtveho viniča vysadí do pôdy vetva zo susedného viniča (do približnej hĺbky 30 cm).

Tento nový vinič sa prvé roky necháva pripevnený k „rodičovskému viniču“ a potom sa po 3 až 5 rokoch, keď má vlastné korene, odreže z rodičovského viniča, čím sa vytvorí nový. Na bezpečné používanie tejto omladzovacej techniky musí vinič samozrejme pozostávať zo starého viniča, aby bol chránený pred možnými epidémiami rodu Phylloxera.