KIR-YIANNI - Paranga Flowers 2018

Kód: 41
1 hodnotenie
€10
Skladom (>5 ks)

Ružové víno polosuché

Odrodové zloženie:  80% Xinomavro, 20% Merlot

Chránené označenie pôvodu: PGI Macedonia

Alkohol: 12%

Detailné informácie

Podrobný popis

Vzhľad a chuť

Ľahké, s aromatickým charakterom a diskrétnou kyselinou, ktoré vyvažuje jemná sladkosť. Jasná lososová farba odhaľuje víno s jemnosťou a príjemným charakterom. V nose sa miešajú živé arómy bielej broskyne s jemnými tónmi bielych kvetov, zatiaľ čo na podnebí sa osviežujúca kyslosť vyrovnáva s jemnou sladkosťou, ktorá prispieva k vínu s bohatým pocitom v ústach a pretrvávajúcemu aromatickému záveru.

 

K čomu sa hodi?

Paranga Flowers, víno ako aperitív, je víno, ktoré sa perfektne hodí aj k ľahkým omáčkam s červeným ovocím, lososom, pikantným jedlám ázijskej alebo mexickej kuchyne a ovocným dezertom.

Vinifikácia

Xinomavro pochádza z horských viníc v Amyndeone, zatiaľ čo Merlot sa pestuje vo vybraných viniciach v oblasti Florina. Vinice Amyndeon ležia v nadmorskej výške 700-750 m. Chudobné a piesočnaté pôdy pomáhajú produkovať vína vykazujúce jemnosť a bohatý aromatický charakter. Táto oblasť ponúka mierne kontinentálne podnebie so studenými zimami a teplými letami, ktoré je moderované štyrmi okolitými jazerami. Dlhý vegetačný cyklus viniča a široké denné teplotné rozdiely počas obdobia zrenia sú ďalšie dva dôležité faktory, ktoré prispievajú k produkcii vysoko aromatických vín. Hlavné vinohradnícke postupy v tejto oblasti sa zameriavajú na dva ciele: v prípade potreby zvýšiť efektívny baldachýn a vyhnúť sa stresu z vody počas obdobia dozrievania. Cieľom je produkovať hrozno vykazujúce rovnováhu medzi intenzívnymi arómami a fenolickou zrelosťou.

Hrozno prechádza namáčaním za studena pri 12 ° C počas 2 až 5 dní v závislosti od ich kvalitatívnych vlastností. Teplota fermentácie je 20-22 ° C. Vysoká kyslosť Xinomavra je kontrolovaná častým miešaním kalov. Konečná zmes dozrieva v oceľových nádržiach s použitím mikrooxygenácie na stimuláciu účinkov sudového starnutia. Malolaktická fermentácia sa aplikuje na celú zmes. Pred plnením do fliaš sa pridá hroznový mušt, aby sa konečnému vínu dodalo sladkosti.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie