KIR-YIANNI - Paranga Flowers 2018

Kód: 41
Neohodnotené
€10
Skladom (> 5 ks)

Ružové víno polosuché

Odrodové zloženie:  80% Xinomavro, 20% Merlot

Chránené označenie pôvodu: PGI Macedonia

Alkohol: 12%

Detailné informácie

Podrobný popis

Vzhľad a chuť

Ľahké, s aromatickým charakterom a diskrétnou kyselinou, ktoré vyvažuje jemná sladkosť. Jasná lososová farba odhaľuje víno s jemnosťou a príjemným charakterom. V nose sa miešajú živé arómy bielej broskyne s jemnými tónmi bielych kvetov, zatiaľ čo na podnebí sa osviežujúca kyslosť vyrovnáva s jemnou sladkosťou, ktorá prispieva k vínu s bohatým pocitom v ústach a pretrvávajúcemu aromatickému záveru.

 

K čomu sa hodi?

Paranga Flowers, víno ako aperitív, je víno, ktoré sa perfektne hodí aj k ľahkým omáčkam s červeným ovocím, lososom, pikantným jedlám ázijskej alebo mexickej kuchyne a ovocným dezertom.

Vinifikácia

Xinomavro pochádza z horských viníc v Amyndeone, zatiaľ čo Merlot sa pestuje vo vybraných viniciach v oblasti Florina. Vinice Amyndeon ležia v nadmorskej výške 700-750 m. Chudobné a piesočnaté pôdy pomáhajú produkovať vína vykazujúce jemnosť a bohatý aromatický charakter. Táto oblasť ponúka mierne kontinentálne podnebie so studenými zimami a teplými letami, ktoré je moderované štyrmi okolitými jazerami. Dlhý vegetačný cyklus viniča a široké denné teplotné rozdiely počas obdobia zrenia sú ďalšie dva dôležité faktory, ktoré prispievajú k produkcii vysoko aromatických vín. Hlavné vinohradnícke postupy v tejto oblasti sa zameriavajú na dva ciele: v prípade potreby zvýšiť efektívny baldachýn a vyhnúť sa stresu z vody počas obdobia dozrievania. Cieľom je produkovať hrozno vykazujúce rovnováhu medzi intenzívnymi arómami a fenolickou zrelosťou.

Hrozno prechádza namáčaním za studena pri 12 ° C počas 2 až 5 dní v závislosti od ich kvalitatívnych vlastností. Teplota fermentácie je 20-22 ° C. Vysoká kyslosť Xinomavra je kontrolovaná častým miešaním kalov. Konečná zmes dozrieva v oceľových nádržiach s použitím mikrooxygenácie na stimuláciu účinkov sudového starnutia. Malolaktická fermentácia sa aplikuje na celú zmes. Pred plnením do fliaš sa pridá hroznový mušt, aby sa konečnému vínu dodalo sladkosti.