KIR-YIANNI - Naoussa 2017

Kód: 112
Neohodnotené
€15
Skladom (> 5 ks)

Červené víno suché

Odrodové zloženie:  100% Xinomavro

Chránené označenie pôvodu: PGI Amyndeon

Alkohol: 13,5%

Detailné informácie

Podrobný popis

Naoussa je ľahké a aromatické víno s jemnými trieslovinami z vybraných viníc v Naousse.

12 mesiacov vo francúzskych a amerických dubových sudoch s objemom 225 a 500 litrov, vo veku 3 až 5 rokov. Ďalšie starnutie vo fľaši po dobu 6 mesiacov

 

K čomu sa hodí?

Môžete si ho vychutnať s jedlom alebo bez jedla. Je to perfektný spoločník k jedlu s paradajkovou omáčkou, syrom a ľahkým jedlám s trochou tuku, ako je údenina

 

Vinifikácia

Vinice Naoussa sa rozprestierajú na úpätí a východných svahoch hory Vermio v Macedónsku a pokrývajú približne 5 000 hektárov v nadmorskej výške od 80 do 350 metrov. Podnebie je chladné stredomorské s kontinentálnymi vplyvmi, príjemnými chladnými zimami a teplými letami. Ročné zrážky sú okolo 650 mm. Hrozno vybrané pre značku Naoussa pochádza z mladých vinohradníckych blokov v súkromných viniciach v obci Yianakohori a z vinohradov v širšom regióne Naoussa. Vybrané vinice poskytujú hrozno komplexného aromatického charakteru v pôdach s nízkym pH

Hrozno sa zbiera ručne v malých prepravkách. Spočiatku odpočívajú pri 10 ° C a potom sú pred rozdrvením triedené na dopravnom páse. Prepravujú sa v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Po šesťdňovej predfermentácii za studena namočenej pri 8-10 ° C sa mušt podrobí 12-15 dňovej vinifikácii pri kontrolovaných teplotách medzi 20-23 ° C. Robíme to preto, aby sme dosiahli aromatické a menej trieslové víno. Nakoniec sa víno prenesie do dubových sudov, aby vykonalo malolaktické kvasenie a vyzrelo. Prvá zmes sa vyrába päť mesiacov po zbere a posledné stáčanie sa uskutočňuje asi o šesť mesiacov neskôr, tesne pred plnením do fliaš