KIR-YIANNI - Naoussa 2017

Kód: 112
1 hodnotenie
€15
Skladom (>5 ks)

Červené víno suché

Odrodové zloženie:  100% Xinomavro

Chránené označenie pôvodu: PGI Amyndeon

Alkohol: 13,5%

Detailné informácie

Podrobný popis

Naoussa je ľahké a aromatické víno s jemnými trieslovinami z vybraných viníc v Naousse.

12 mesiacov vo francúzskych a amerických dubových sudoch s objemom 225 a 500 litrov, vo veku 3 až 5 rokov. Ďalšie starnutie vo fľaši po dobu 6 mesiacov

 

K čomu sa hodí?

Môžete si ho vychutnať s jedlom alebo bez jedla. Je to perfektný spoločník k jedlu s paradajkovou omáčkou, syrom a ľahkým jedlám s trochou tuku, ako je údenina

 

Vinifikácia

Vinice Naoussa sa rozprestierajú na úpätí a východných svahoch hory Vermio v Macedónsku a pokrývajú približne 5 000 hektárov v nadmorskej výške od 80 do 350 metrov. Podnebie je chladné stredomorské s kontinentálnymi vplyvmi, príjemnými chladnými zimami a teplými letami. Ročné zrážky sú okolo 650 mm. Hrozno vybrané pre značku Naoussa pochádza z mladých vinohradníckych blokov v súkromných viniciach v obci Yianakohori a z vinohradov v širšom regióne Naoussa. Vybrané vinice poskytujú hrozno komplexného aromatického charakteru v pôdach s nízkym pH

Hrozno sa zbiera ručne v malých prepravkách. Spočiatku odpočívajú pri 10 ° C a potom sú pred rozdrvením triedené na dopravnom páse. Prepravujú sa v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Po šesťdňovej predfermentácii za studena namočenej pri 8-10 ° C sa mušt podrobí 12-15 dňovej vinifikácii pri kontrolovaných teplotách medzi 20-23 ° C. Robíme to preto, aby sme dosiahli aromatické a menej trieslové víno. Nakoniec sa víno prenesie do dubových sudov, aby vykonalo malolaktické kvasenie a vyzrelo. Prvá zmes sa vyrába päť mesiacov po zbere a posledné stáčanie sa uskutočňuje asi o šesť mesiacov neskôr, tesne pred plnením do fliaš

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie