KIR-YIANNI - Ktima Kir Yianni 2017

Kód: 110
Neohodnotené
€15
Skladom (> 5 ks)

Červené víno suché

Odrodové zloženie:  50% Xinomavro, 30% Merlot, 20% Syrah

Chránené označenie pôvodu: PGI Imathia

Alkohol: 14,5%

Detailné informácie

Podrobný popis

Vzhľad a chuť

Vyrovnaný a vysoko koncentrovaný, kombinuje typické výrazy troch hlavných odrôd Estate (Ktima) v Yiannakohori. Ktima Kir-Yianni je vyrobená z najlepšieho hrozna Ktima v Naousse, komplexné arómy červeného ovocia ležia na pozadí kávy, kakaa, chlebovej kôrky a vanilky z dubového dozrievania. V chuti je jemné, s diskrétnymi trieslovinami, vyváženou kyslosťou a pretrvávajúcou pachuťou umocnenou elegantnými zemitými tónmi.

 

K čomu sa hodí?

Víno, ktoré pokračuje vo veľkom dedičstve a je ideálne na kombináciu so širokou škálou jedál na báze mäsa.

 

Vinifikácia

Vinice majú celkovú juhovýchodnú expozíciu v nadmorskej výške 230-320 m. Panstvo je rozdelené na štyridsať dvoch odlišných parciel rôzneho mezoklímy, ktoré sú funkciou rôznej orientácie, sklonu a typu pôdy. Vločky, hlinka a hlina sa nachádzajú v rôznych pomeroch v závislosti od viničného bloku, z ktorých sa každý podľa toho pestuje. Zrážky sú v zime a na jar bohaté, ale leto je zvyčajne také suché, že sa používa minimálne kvapkové zavlažovanie, aby sa zabránilo stresu vyvolanému teplom. Hustota viniča sa pohybuje od 3 500 do 4 000 na hektár a priemerný výnos plodín sa udržiava pod 2,5 kg na vinič. Hrozno použité na výrobu Ktima Kir-Yianni je vyberané z viničných blokov, ktoré majú špeciálne vlastnosti: ľahké pôdy, vysoký baldachýn, bohatá podzemná voda, nízke výnosy.

Hrozno sa zberá ručne a pred rozdrvením sa položí na triediaci stôl. Po 3-4 dňoch studeného namáčania pri 10 až 12 ° C mušt každej odrody prechádza fermentáciou pri kontrolovaných teplotách 26-27 oC. Malolaktická fermentácia prebieha v nerezových tankoch. Pretože cieľom je zdôrazniť aromatický profil troch odrôd zmesi, bobule sa odstredia a potom sa neporušené prenesú do nádrží. Začiatkom januára sa nové víno dáva na ďalšie zrenie do dubových sudov. Konečná zmes je zložená po tom, ako vína šesť mesiacov dozrievajú. Konečné víno je minimálne rafinované a nefiltrované.