KIR-YIANNI - Dyo Elies 2017

Kód: 109
1 hodnotenie
€19
Skladom (>5 ks)

Červené víno suché

Odrodové zloženie:  50% Syrah 50% Merlot

Chránené označenie pôvodu: PGI Naoussa

Alkohol: 13,8%

Detailné informácie

Podrobný popis

Vzhľad a chuť

Mladistvé víno so silným a bohatým charakterom, na nose, Dyo Elies 2012 ponúka bohatú arómu dubu a korenia, obohatenú o bylinné tóny, pričom na podnebí je cítiť objem, zamatový pocit v ústach a hrejivý pocit z alkoholu, doplnený lahodná dochuť.

 

K čomu sa hodi?

Ideálne sa hodí k mäsu s výraznou aromatickou chuťou.

 

Vinifikácia

16 mesiacov v 225 l sudoch z francúzskeho a amerického duba - ďalšie zrenie vo fľaši ďalších šesť mesiacov

Vinice Kir-Yianni Estate v AOC Naoussa sa nachádzajú v nadmorskej výške 120-280 m na východnom úpätí hory Vermio. Mikroklíma apelácie je charakterizovaná bohatými zrážkami v zime a na jar a miernym suchom v lete. Stránka sa rozkladá na zvlnených kopcoch so strednými až vysokými svahmi a panoramatickou expozíciou. Jeho pôdny typ je zmiešaný vápenec od ílu po hlinitú a piesočnatú hlinku. Vďaka tejto rozmanitosti a zložitosti lokality sú vinice založené v 42 oddelených blokoch - každý s vlastnými špecifickými vlastnosťami a vinohradníckymi postupmi. V srdci panstva sa stretávajú dva typy a odrody pôdy: Syrah sa darí piesočnatej hline s nízkym pH bloku #19 a Merlot na hlinitom vápenci bloku #23. Všetky tri bloky zdieľajú mierne svahy orientované na juhovýchod, pričom orientácia radov sa pohybuje od severovýchodu na východ. Dvojité zvislé polohovanie mreží a veľkorysý rozstup viniča 3 500-4 000 na hektár sú k dispozícii pre optimálne riadenie sily a vrchlíka. Výsledný výnos je 60 hektolitrov na hektár.

Cieľom vinárstva pre Dyo Elies je zvýrazniť vlastnosti každej odrody a potom ich zmiešaním vytvoriť jedinečné víno. Merlot ponúka celé telo, Syrah pridáva korenie zamatovou pachuťou. Dátumy zberu sú pre každú odrodu rôzne, začínajúc od konca augusta pre Merlot, do polovice a konca septembra pre Syrah. Hrozno je pred drvením ručne zbierané a ručne triedené na triediacom stole. Pre každú odrodu je počas prvého týždňa po rozdrvení mušt za studena namočený na 11-12 ° C v redukčnom prostredí. Teploty postupne stúpajú, aby kvasenie prebiehalo pri 29-30 ° C pre Merlot, ktorý tiež niekoľko dní prechádza fermentáciou po fermentácii. Naopak, teplota pre Syrah sa počas fermentácie udržiava na 22-24 ° C a akonáhle je koniec, začne sa malolaktická fermentácia v novom dubu. Po kvasení vína starnú oddelene vo francúzskych a amerických 225-litrových sudoch. Asi 20% sudov v pivnici je nových.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie