KIR-YIANNI - Akakies šumivé 2018

Kód: 43
1 hodnotenie
€17
Skladom (>5 ks)

Ružové víno suché - šumivé

Odrodové zloženie:  100% Xinomavro

Chránené označenie pôvodu: PGI Amyndeon

Alkohol: 12%

Detailné informácie

Podrobný popis

Vzhľad a chuť

Intenzívna pena a jasná čerešňová farba, výrazné arómy zrelých jahôd a čerešní a elegantná kyslosť dodávajú sviežosť a harmonicky sa spájajú s diskrétnou prítomnosťou cukrov, vytvárajú víno, ktoré je zároveň dynamické a vyvážené.

 

Vinifikácia

Hrozno pochádza z vinohradníckej oblasti Agios Panteleimon v rámci pomenovania Amyndeon vo Florine v severozápadnom Grécku. Vysoká nadmorská výška (600 m) a chudobné piesočnaté pôdy v oblasti vedú k produkcii vín vykazujúcich jemnosť a vzácny aromatický charakter. Štyri okolité jazerá, ktoré pôsobia ako nárazníková zóna, vytvárajú perfektné poveternostné podmienky pre kultiváciu Xinomavro, miernejšie, ako sa v tomto kontinentálnom podnebí očakáva. Veľká diverzifikácia viničných blokov vedie k veľkým rozdielom v technologickej a fenolickej zrelosti hrozna medzi rôznymi ročníkmi a vyžaduje si starostlivé riadenie každého ročníka. Hrozno je preto v okamihu dodania vo vinárstve klasifikované podľa alkoholového potenciálu, kyslosti, fenolov a hmotnosti strapcov. Tento výber, ktorý sa vykonáva každý rok, umožňuje zvoliť správnu technológiu výroby vína s prihliadnutím na kvalitu a rôzne vlastnosti suroviny.

 

Mušt pozostáva výlučne z hrozna, ktoré bolo počas zberu starostlivo vybrané na základe ich obsahu cukrov, fenolov a kyslosti. Optimálny bod zrelosti na výrobu Akakies Sparkling je 10,5 ABV. Po doručení vo vinárstve a pred lisom sa hrozno chladí na 11-14 ° C. Tri lisovania prebiehajú pod nepretržitým a postupne sa zvyšujúcim tlakom. Na výrobu Akakies Sparkling používame druhé lisovanie. Potom, čo je mušt usadený a stohovaný, prebieha prvé alkoholové kvasenie. Táto fermentácia je krátka a prebieha tradičnou metódou. Víno zostane a niekoľko mesiacov sa mieša na kaloch a potom sa prenesie do nádrží na druhé kvasenie, počas ktorého sa vytvoria bublinky a víno získa 1% v alkohole.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie